غرب در عطش امر به معروف و نهی از منکر
يكشنبه, ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۷:۴۱ ب.ظ
غرب در عطش امر به معروف و نهی از منکر
متأسفانه تهاجم فرهنگی غرب، آموزه امر به معروف را دخالت بی جا معنا کرده و اقدام به آن را ناپسند جلوه داده و بسیاری در جامعه خودمان تحت تأثیر این تهاجم، به آموزه ارزشمند امر به معروف و نهی از منکر دید منفی یافته و آثار گرانقدر آن را به فراموشی سپرده اند؛ در حالی که افرادی در غرب به دنبال گمشده ای هستند که آنان را از منجلاب فساد و ظلم و تجاوز برهاند و اخیرا یکی از محققان غربی این گمشده را همان آموزه «امر به معروف و نهی از منکر» یافته و به معرفی آن پرداخته است.
آقای «مایکل کوک» نویسنده نام آور آمریکایی و برنده بهترین آثار سال در زمینه علوم انسانی، اخیرا کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی» را به چاپ رسانده و روانه بازار کرده است. ظاهرا این اولین تحقیق و تألیف یک دانشمند غربی در زمینه یکی از احکام اجرایی اسلام میباشد. نوشته های مستشرقان غالبا در زمینه تاریخ اسلام، تاریخ پیامبر، سیره پیامبر و جهان بینی و اعتقادات اسلام است و اما در مورد احکام و تکالیف دینی کمتر بحثی صورت گرفته است. نویسنده در این کتاب به لزوم امر به معروف و شرایط و حدود و کیفیت آن به صورت مفصل پرداخته که جالب توجه میباشد.
انگیزه این تحقیق و تألیف بسیار شنیدنی و عبرت زاست. او در مقدمه کتاب یادآور میشود که بنا به گزارش منتشره پلیس ـ در روزنامه نیویورک تایمز ـ در شامگاه 22 سپتامبر 1988م در ایستگاه قطار شهری شیکاگو، در حضور جمعی از مردم، زنی مورد تجاوز قرار میگیرد و به جز یک نفر ـ آن هم پس از تمام شدن ماجرای تجاوز ـ هیچ کس برای کمک به قربانی از جای خود حرکت نمی کند با اینکه این تجاوز در ساعت های پر رفت و آمد انجام شده و زن مورد تجاوز فریادزنان کمک طلبیده و چندین نفر به آن صحنه مینگریسته اند. بنا به گزارش پلیس، متجاوز جلوی چشم دیگران به آن زن تجاوز میکند و حتی در حین تجاوز به قربانی خود دستور لبخند زدن میدهد و قربانی نیز به اجبار لبخند میزند. در این بین از حاضران تنها یک نفر پس از فریادهای مکرر زن مورد تجاوز، به خیابان میرود، جلوی ماشین پلیس را میگیرد و از آنان میخواهد برای دستگیری متجاوز اقدام کنند.
این گزارش پلیس آقای «مایکل کوک» را به این فکر میاندازد که چرا در نظام غرب افراد طوری تربیت شده اند که هیچ واکنشی در برابر چنین جنایتی از خود نشان نمی دهند و تحقیق بیشتر به او مینمایاند که تنها در نظام حقوقی اسلام با وضع قانون «امر به معروف و نهی از منکر»، زمینه مداخله دیگران در برابر انحرافات، تجاوزات و ستمگری ها فراهم شده است.
آری، در فرهنگ اسلامی، تجاوز، ظلم، ستم و انحراف گری منکر است و همه افراد وظیفه دارند از آن نهی کنند و در قبال آن موضع گیری کنند و حکومت نیز وظیفه ساماندهی به این وظیفه خطیر همگانی را دارد. بدحجابی، خودنمایی، عشوه گری و دام گستری در مسیر عفت اجتماع، منکر و تجاوز به حریم آزادی روحی، روانی و معنوی افراد است و همه افراد اجتماع باید ضمن خودداری از این اقدام های ناپسند، مرتکبان را نیز نهی کرده و باز دارند.
در ادامه مطلب به محتوایی غنی از دو واجب فراموش شده دسترسی پیدا می کنید
طومار ارسالی به رواسای 3قوه برای مبارزه با بد حجابی
دسته :: امر به معروف و نهی از منکر
با مراجعه به سایت hejab93.ir و ثبت امضاء در این سایت طومار ارسالی به رواسای 3قوه برای مبارزه با بد حجابی را به تائید برسانید.
منبع:
صالحین تهران