صالحین مسجد( با محوریت بینش مطهــر )

سنگر مجازی حلقه های صالحین

صالحین مسجد( با محوریت بینش مطهــر )

سنگر مجازی حلقه های صالحین

صالحین مسجد( با محوریت بینش مطهــر )
روش شناسی(متدولوژی) استاد مطهری
برای درک صحیح از اسلام، انسان و جهان هستی،
برای جستجو گران حقیقت بویژه جوانان جذاب خواهد بود.
روش شناسی فیلسوفی عارف
و فقیهی مجاهد
که هنوز عبارت زیبای او، وجدان های بیدار را
به تحسین نظام فکریش وا می دارد
که گفت:
"من ستایشگری معلمی هستم
که اندیشیدن را به من بیاموزد
نه اندیشه ها را"


پیوندهای روزانه
کلمات کلیدی

صالحین سردار شهید خادم صادق

بهترین تفریح مؤمن شناست.

استخر نیم بهای برق شیراز ویژه ی صالحین

استخر برق شیراز نیم بها

اصول کار تیمی

غدیرخم از نگاه شهید مطهری

مبلغ و میزان قدرت مقاومت یک ملّت

رئیس جمهور آمریکا فتوا صادر کرده است که

مقاومت مردم غزه نمونه ای از قدرت مقاومت انسان

امروز قضیّه‌ى اوّل جهان اسلام قضیّه‌ى غزّه است؛

خطبه‌هاى امام خامنه ای در نماز عید سعید فطر

سگ هارى و گرگ درنده‌اى به انسانهاى مظلوم حمله کرده است؛

سامانه پیامک KHAMENEI.IR

توصیه قرآن برای انتخاب همسر

همایش آسیب شناسی ماهواره (دجالواره)

دجال در آخر الزمان مردم را فرا می خواند به عبودیت خودش

مفهوم دجال در روایات

باید کار را از نقطه ی آسان و با مساعدت همگرایان آغاز کنیم

مقایسه دجالواره با ماهواره

دجال به عنوان نماد قدرت ثروت و فرهنگ که در تقابل با دین

باید با این هنر ها آشنا شد و با ابراز خودشان به جنگ آنها رفت

ماهواره به دنبال تغییر سبک زندگی

دجال که در آخر الزمان است با همه اقتدارهای دجال های گذشته

شروع عملیات افشای دجالواره شیطان با رمز یا علی بن ابیطالب علیه السلام

آغاز عملیات بزرگ افشای دجالواره شیطان

افشای دجالواره شیطان

شروع عملیات

سپاه احمدبن موسی شیراز پیشتاز افشای دجالواره ی شیطان

نشست های مقدماتی عملیات بزرگ دجالواره شیطان

یک شاه بیت اخلاقی در روابط اجتماعی

آخرین نظرات

چرا شهید مطهری؟! (2. اخلاص شهید مطهری)

پنجشنبه, ۲۲ فروردين ۱۳۹۲، ۰۵:۱۹ ب.ظ


چرا شهید مطهری؟! (2. اخلاص شهید مطهری) 

 


اسلام به ما می‌فهماند که هر کاری، دو بعد دارد و تنها ظاهر و قالب آن، مهم نیست و علاوه بر آن، نیت نیز اهمیت دارد. بالاتر از این‌ها، آن چیزی که ماندنی است، ظاهر و شکل حرکات نیست، بلکه باطن و نیت‌هاست. از این رو اصل، نیت اصل است نه ظاهر. البته این دو، متمم و مکمل یکدیگرند و کار درست، بدون وجود ظاهر و باطن درست، محقق نمی‌شود. ولی به هر صورت، اصل و فرع را باید در نظر داشت. چیزی که از یک کار می‌ماند، نیت و هدف انجام آن است، وگرنه ظاهر و شکل آن، فقط مخصوص همان لحظه‌ای است که در آن اتفاق افتاده است. چون حرکت و زمان از یک جنس اند، هر دو رفتنی‌اند. چیزی می‌ماند که از جنس رفتنی‌ها نباشد؛ چیزی می‌ماند که بالاتر و فوق زمان باشد. نیت‌ها، فوق زمان است و می‌ماند.


شهید مطهری در عرصه‌ی عمل، قهرمان اخلاص است.

در سال‌های حدود 1350، حسینیه‌ی ارشاد پایگاهی شده بود برای ایراد سخنرانی توسط برخی متفکران و عالمان دین. شهید مطهری یکی از بنیان‌گذاران این مجموعه بود و خود نیز در آن، سخنرانی می‌کرد. در آن زمان‌ها، حسینیه‌ی ارشاد، مکانی برای جهت‌دهی به فعالیت‌های فرهنگی شده بود که بر برنامه‌های دینی و سخنرانی‌های مذهبی متمرکز شده بود. کتاب‌های بسیاری از سخنرانی‌های ایشان در حسینیه‌ی ارشاد جمع‌آوری و چاپ شده است.

اما نکته‌ای که در این جا مد نظر است، آن است که شهید مطهری در میان کسانی که در آن جا سخنرانی می‌کردند، مخاطبان کمتری داشتند. بارها پیش می‌آمد که مستمعان سخنرانی‌های ایشان، حتی به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسیدند. ولی ایشان به خاطر حس وظیفه‌شناسی و خدمت به اسلام، سخنرانی خود را ایراد می‌فرمودند. در کنار ایشان، در همان مجموعه، کسانی بودند که به هنگام سخنرانی‌های آنان، تمام محیط حسینیه پر از جمعیت می‌شد و حتی سیل جمعیت در خارج از حسینیه، رفت و آمد در خیابان‌های اطراف را مختل می‌کرد. بیان‌های تند و آهنگین، در آن زمان بسیار پر طرفدار و پرمخاطب بود. ولی شهید مطهری با وجود اقبال کم مردم، همواره وظیفه‌ی خود را انجام می‌دادند و اقبال و ادبار مردم را بی‌اهمیت می‌دانستند. این نشانه‌ای از اخلاص ایشان است.

از طرف دیگر، ورود ایشان به هر جا که اقتضائات جامعه ایجاد می‌کرد نیز به عنوان نمونه‌ای از این اخلاص، مثال‌زدنی است. ایشان با وجود آن که از شاگردان برجسته علامه طباطبایی در فلسفه بودند، هرگز سعی نکردند با وارد شدن به بحث‌های سنگین و عمیق فلسفی و کلامی، علم بالای خود را به رخ بکشانند. بلکه هر گاه در هر جا ضرورت و نیازی می‌دیدند، بی‌اعتنا به نظر و حرف‌های دیگران، در آن زمینه وارد می‌شدند و فعالیت می‌کردند. نمونه‌هایی از این گونه فعالیت‌های شهید مطهری را می‌توان کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» و «داستان راستان» بیان کرد. ایشان با نوشتن کتاب داستان راستان، حتی با برخی موضع‌گیری‌های مخالف روبرو شدند. برخی افراد از ایشان خواستند به جای نوشتن کتاب برای کودکان و نوجوانان به بحث‌های عمیق فلسفی و تالیف کتاب در این زمینه اقدام کنند. ولی ایشان با بینش عمیقی که داشتند، به وظیفه‌ی خود عمل کردند و نظرات طاعنان را به هیچ انگاشتند.

شهید مطهری در زمانی سخنرانی‌های مربوط به کتاب «حماسه‌ی حسینی» را ایراد کردند که تحریفات و کوته‌نظری‌ها در واقعه‌ی عاشورا به شدت در جامعه شیوع پیدا کرده بود و مردم حتی به دیدگاه‌های خرافی روی آورده بودند. احساس تکلیف آن شهید بزرگوار در آن زمان، باعث شد بر ضد تحریفاتی که در آن واقعه ایجاد شده بود، قیام کند و در قالب سخنرانی، سعی در زدودن آن، از افکار مردم نماید. این کار سبب شد واکنش‌هایی در میان عوام نسبت به ایشان شکل گیرد. ولی ایشان با قدرت تمام در مقابل انحراف ایستادند و نتیجه‌ی چنین استقامتی، از میان رفتن بسیاری از آن باورهای نادرست در میان مردم بود. به طوری که اکنون، اگر کتاب حماسه‌ی حسینی را بررسی کنیم، تحریفاتی را که ایشان نقد کرده‌اند، ناآشنا و نامألوف می‌یابیم.

به خاطر اخلاص ایشان است که اکنون، سال‌ها پس از شهادتشان، کتاب‌های ایشان روز به روز با اقبال بیشتری روبرو می‌شود و جوانان بیشتر به خواندن این کتاب‌ها ترغیب می‌شوند.

کاری که می‌ماند، باید فراتر از اثرات ظاهری و حرکات فانی باشد. اگر کاری با اخلاص باشد، ماندنی است. حتی اگر زمانی بر آن بگذرد و در ظاهر، اثری از آن نباشد، روزی غبارها فروخواهد نشست و شعله‌های زیر خاکستر نورافشانی خواهد کرد و راه را روشنایی خواهد بخشید.


http://www.salehintehran.ir



۹۲/۰۱/۲۲
وبلاگ صالحین مسجد(با محوریت بینش مطهر)

چرا شهید مطهری؟!

اخلاص شهید مطهری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی